Február 17-én, Molière halálának évfordulóján tartották meg a drámaíró Scapin furfangjai című darabjának olvasópróbáját a 6színben.

Az Exit Generáció produkció Dénes Viktor rendezésében, valamint Varga Zoltán, Szatmári György, Martinkovics Máté, Georgita-Máté Dezső, Tenki Dalma, Ács Petra, Pál András és Takátsy Péter szereplésével mutatja be Molière Scapin furfangjai című darabját a 6színben. Az olvasópróbát február 17-én, az író halálának 348. évfordulóján tartották meg. Az Exit Generáció egy fiatal, frissen szerveződő csapat, melynek a most készülő produkciója a harmadik lesz a sorban. Az alkotók a kiútkeresést tűzték zászlajukra, mindezt a minőségi színház, a színészi játék öröme, valamint az őszinte szembenézés, vagy akár a színtiszta szórakoztatás eszközeivel.

„Olyan előadást szeretnénk létrehozni, amitől mindenki elmosolyodik, esetleg felnevet, ha csak arra az estére gondol, amikor eljött a színházba. A nyitás után is nagy szükségünk lesz az önfeledt pillanatokra, hiszen nem csak az intellektuális szórakoztatás ad lendületet a mindennapokhoz, sőt.” – nyilatkozta Dénes Viktor rendező a készülő előadásról. A produkció bemutatójának időpontját a korlátozások feloldása után tűzik ki. A látványért Michac Gábor, a zenéért Csordás Gábor és Horányi Juli felel.

Kiemelt kép: Dénes Viktor a Scapin furfangjai olvasópróbáján (fotó: Kurta István)