Tegnap tartották a Thália Színház következő nagyszínpadi bemutatójának, a Legszebb férfikor olvasópróbáját. Michael Fray szórakoztató vígjátékát Valló Péter álltja színpadra, aki most rendez pályája során először bohózatot. A Magyarországon először látható darab magyar példányát a teátrum irodalmi vezetője, Hamvai Kornél jegyzi.

A történet szereplői sármos, negyvenes férfiak, akik annak idején együtt jártak egyetemre. Most húsz évvel a diplomaosztójuk után ismét összegyűlnek, hogy az oxfordi kollégiumban együtt nosztalgiázzanak a közös kalandokról és csínyekről, és persze arról a nőről, akibe mindannyian halálosan szerelmesek voltak, és akiről még ma is álmodoznak. Lady Rosemary pedig nem okoz nekik csalódást, ugyanolyan bájos és gyönyörű most is, mint annak idején volt…

A Legszebb férfikor a 80-as évek legelején játszódik, a díszlet és a jelmezek is ehhez fognak igazodni. Az előbbit Szlávik István, utóbbiakat pedig Benedek Mari tervezi. Az előadás egyetlen női szereplője a Thália Színház művészeti vezetője, Schell Judit lesz, partnerei pedig a társulatból Nagy Viktor, Szabó Győző, Mózes András, Pindroch Csaba, Vida Péter, Tamási Zoltán és Zayzon Zsolt. Vendégként érkezik hozzájuk Csőre Gábor.

Nagy Viktor és Szabó Győző (Fotó: Juhász Éva)

Kiemelt kép: Csőre Gábor, Schell Judit és Vida Péter (Fotó: Juhász Éva)