Múlt héten megtartották az Átrium legújabb bemutatója, A jegyzőkönyv című darab olvasópróbáját, amely Alföldi Róbert rendezésében kerül majd színpadra.

Hűséget fogadok az Amerikai Egyesült Államok zászlajának és a köztársaságnak, amelyet jelképez: egy és oszthatatlan nemzet Isten színe előtt, amely szabadságot és igazságosságot nyújt mindenkinek.” Tracy Letts darabja egy amerikai kisvárosban játszódik, egy önkormányzati közgyűlésen, ahol a különböző érdekek, mint a villám, összecsapnak a képviselők feje fölött. A férfiak egymásnak feszülnek, és olyan pitiáner ügyek miatt, mint például hogy mi van a szökőkúttal, az indiánokkal; kik milyen közel parkolhatnak a bejárathoz; úgy egyáltalán, most mi lesz az Örökségfesztivál sorsa; de ami a legfontosabb: miért nem készült még el a múlt heti jegyzőkönyv?

Az előadást a Jászai Mari-díjas magyar színész és rendező, Alföldi Róbert rendezi az Átriumban, és olyan nagyszerű színészek játszanak majd benne, mint Friedenthal Zoltán, Hevér Gábor, Bánfalvi Eszter, Herczeg Adrienn, Rába Roland, Debreczeny Csaba, Szatory Dávid, Brasch Bence, Murányi Tünde, Gyabronka József, Molnár Piroska és Fodor Tamás. A jegyzőkönyv nyilvános főpróbája november 13-án 19 óra 30 perckor lesz, a hivatalos bemutató pedig másnap, november 14-én szintén 19 óra 30 perckor. Jegyek már kaphatók az Átrium hivatalos weboldalán.

Kiemelt kép: Alföldi Róbert A jegyzőkönyv olvasópróbáján (Fotó: Mészáros Csaba)