A Rózsavölgyi Szalon tizedik születésnapján, április 11-én tartották meg az évad utolsó bemutatójának, Peter Quilter Behavazva című darabjának olvasópróbáját. A történet két szereplőjét Nagy-Kálózy Eszter és Schneider Zoltán kelti életre, akik először játszanak együtt színpadon.

Június 3-án mutatják be Peter Quilter Behavazva című darabját a Rózsavölgyi Szalonban, Őze Áron rendezésében. Quilter az Egyesült Királyság egyik legtehetségesebb kortárs alkotója, műveit a világ több mint 40 országában játsszák. A Behavazva című művét 2020 tavaszán írta, a pandémia kijárási tilalma idején, de nem a pandémiáról szól, hanem az önkéntesen vállalt magányokról, amelyek segítséggel feloldhatók. A történet egyik főhőse, Patrick (Schneider Zoltán) magányos életet él vidéki házában. Egy nagyobb hóvihar idején kopogtatnak az ajtaján: Judith (Nagy-Kálózy Eszter) áll ott, egy különc nő a falu túloldaláról. Patrick nem ismeri, és reméli, hogy gyorsan elmegy. Nem így lesz, a vihar felerősödik, elzárja a világot, és összezárja a két embert Patrick házában.

A Behavazva egy szellemes és érzelmes darab két nagyon különböző emberről, akik próbálják nem megőrjíteni egymást, miközben lassan engednek az érzelmeiknek. A szövegkönyvet Csukás Márton és Csukás Barnabás fordította magyarra, az előadás dramaturgja Karácsony Ágnes, díszlettervezője Enyvvári Péter, jelmeztervezője Kiss Fabióla.

Kiemelt kép: Nagy-Kálózy Eszter és Schneider Zoltán a Behavazva olvasópróbáján (Fotó: Molnár Miklós)