Megtartotta következő előadásuk, a Madárhegy olvasópróbáját a Klakker Társulás, melynek bemutatóját májusra tervezik a Jurányi Házban.

A fiatal színészekből álló csapat 2019 tavaszán dolgozott először együtt az Ódry Színpadon, ahol az Amphitryon című darabot adták elő. Darvasi Áron, az előadás rendezője, a közös munka hatására alapította meg a Klakker Társulást, és bár a 2020-as év nekik sem kedvezett, igyekeztek az elmúlt évet is hasznosan és termékenyen tölteni. Ez sikerült is, hiszen megszületett következő saját darabjuk, a Madárhegy szövegkönyve, melyet Darvasi Áron édesapjával, Darvasi Lászlóval írt közösen kifejezetten a csapat számára. A darabról nem sokat árultak még el az alkotók, tavaly szeptemberben azonban az írópáros Rudolf Szonjával kiegészülve tartott egy rövid felolvasást az első két jelenetből a Magvető Caféban, melynek szövege megtalálható a Jelenkor irodalmi folyóirat online felületén. „Nem csábulsz el máris? Nem szédülsz? Nem borzongsz? Tudod, mi a szerelem?” A részlet alapján egy sötét és tragikus, fontos társadalmi problémákra reflektáló előadásra számíthatunk, amely kiemelt helyet foglalhat majd el a kortárs drámairodalomban.

Az előadás Darvasi Áron rendezésében debütál a Jurányi Házban, a jelenlegi tervek szerint májusban, a bemutató időpontja azonban a járványügyi intézkedések értelmében még változhat. A Madárhegy című darabban színpadra lép majd Ertl Zsombor, Hermányi Mariann, Rudolf Szonja, Vrabecz Botond, Litauszky Lilla, Gyöngyösi Zoltán és Lukács Dániel.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Madárhegy olvasópróbájáról (Fotó: Gulyás Dóra)