Június 9-én megtartotta az évadzáró társulati ülését a Vígszínház, ahol a hagyományokhoz hűen több művészeti díjat is átadtak.

A társulat titkos szavazatai alapján idén az évad legjobb alakításaiért járó Ajtay Andor Emlékdíjakat Szilágyi Csengének és ifj. Vidnyánszky Attilának ítélték oda. A legjobb 32 év alatti színésznek járó Hegedűs Gyula-emlékgyűrűt Szántó Balázs nyerte el. A Szatmári István emlékére alapított, legjobb epizódszereplőnek járó A kiscsillag is csillag díjjal idén Csapó Attilát jutalmazta a zsűri. A Roboz Imre Művészeti Emlékdíjat Igó Éva nyerte el, aki nemcsak alkotómunkájával, de társadalmi szerepvállalásával is erősíti a színház művészi rangját és hírnevét. A Harsányi Zsolt Emlékdíjat Kútvölgyi Erzsébetnek ítélte oda a díj alapítványának kuratóriuma. A Vígszínház-díjat Héjj János (ügyelő), Fesztbaum Béla és Lukács Sándor (színművészek) a társulatért végzett odaadó munkájukért és kimagasló művészi teljesítményükért vehették át. A Művészeti Tanács által alapított Aranyforgó-díjat, amellyel a műszaki és adminisztratív kollégákat díjazzák, elsőként Rácz Krisztinának (öltöztető) és Tóth Lajosnénak (anyagkönyvelő) ítélte oda a kuratórium. Mindezek mellett először adták át a Venczel Vera Emlékdíjat is, amelyet a Vígszínház tavaly elhunyt kiváló színésznőjének emlékére férje, Czapp György alapított. A díjjal minden páros évben az évad legjobb díszlettervezőjét, páratlan évben a legjobb jelmeztervezőjét jutalmazzák. A díjat Pater Sparrow (Verebes Zoltán) díszlettervező vehette át.

A Vígszínház társulata az évadában 553 alkalommal játszott élőben, a három játszóhely összlátogatottsága pedig közel 90 százalékos volt, ami azt jelenti, hogy közel 310 ezer néző váltott jegyet az előadásokra. Bár az idei évad sem volt zökkenőmentes, a nehézségek ellenére csupán 16 saját előadás maradt el, a legtöbb a Házi Színpadon, a művészek pedig közel 80 beugrással mentettek meg előadásokat. Ennek apropóját a színház az idén először osztotta ki a legtöbb beugrásért járó Haraszthy Hermin-díjat, amelyet Horváth Szabolcs vehetett át.

Az évadzárón a társulat jubiláló tagjait is köszöntötték: Lukács Sándor színművész 50 éve, Igó Éva színművész, Szabella Mercédesz öltöztető és Majzik Mária főpénztáros 35 éve, Hullan Zsuzsa színművész, Kuji Zoltán kellékes, Pásztor Géza hangtárvezető és Rehó Zsolt díszítő-bútoros 30 éve, Majsai-Nyilas Tünde és Fesztbaum Béla színművészek, Ónodi Zoltán díszletkészítő-lakatos és Spreiczer Zsolt díszítő-bútoros 25 éve, Kocsisné Szelényi Katalin kelléktárvezető-helyettes pedig 20 éve hűséges tagja a Vígszínháznak. Ami pedig az új tagokat illetti: a 2022/23-as évadban Kövesi Zsombor, Medveczky Balázs, Ötvös András és Radnay Csilla szerződik a Vígszínházhoz. A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói közül Varga-Járó Sára, míg a Kaposvári Egyetemről Virágh Panna a Vígben tölti gyakorlatát. Dobó Enikő és Józan László pedig vendégművészként dolgoznak tovább a teátrumban.

Kiemelt kép: A Vígszínház évadzáró ülésének díjazottjai (Fotó: Vígszínház)