Június 12-én tartották a Játékszín 2023/24-es évadának záró társulati ülését, majd Bank Tamás évadértékelését követően átadták a teátrum idei díjait is. Idén a közönség összesen 401 előadást láthatott és a teátrum három bemutatót tartott a szezonban. A meghatározó szakmai elismerések közül Tóth Enikő színművész vehette át a Kránitz Lajos-díjat, Nyisztorné Viniczai Gabriella pénzügyi asszisztens pedig a Kishonti Ildikó-díjat. Liptai Claudia és Csonka András a közönségszavazatok alapján nyerté el az évad színésznője és színésznője címet.

A 2023/24-es évadot augusztus 20-án indították, majd július 24-én a Rém rendes vendég című előadással ért véget. Az előző évihez képest a nézőszám hétezer fővel nőtt, így a Teréz körúton 110.500 nézőt fogadtak 100,18%-os kihasználtság mellett. A nyár folyamán sem kell majd nélkülöznünk a Játékszín előadásait, hiszen húsz alkalommal, tíz városban láthatjuk majd vendégjátékaikat. A szezon három premierje, a Hölgyválasz, a Francia rúdugrás és a Rém rendes vendég mind óriási sikert arattak.

A Hölgyválasz, egy igazi sikerfilm első színpadi változata, Szente Vajk rendezésében, 2023. október 7-én tartották a világpremiert. Az előadás főszerepeiben Kolovratnik Krisztiánt, Molnár Andreát, Lévay Viktóriát, Liptai Claudiát és Csonka Andrást láthatjuk, a táncos produkció koreográfusa Túri Lajos Péter és Molnár Andrea táncművész. A Játékszín idei évadában debütált rendezőként Crespo Rodrigo, aki Mohácsi István Francia rúdugrás című vígjátékát vitte színre Kerekes József, Lévay Viktória, Debreczeny Csaba, Liptai Claudia, Nagy Sándor és Gubik Petra / Erdélyi Tímea szereplésével.

Az évad utolsó bemutatója április 6-án a Rém rendes vendég című amerikai komédia volt, Cseke Péter rendezésében, melynek főbb szerepeiben Hernádi Juditot, Nagy Sándort és Horváth Lilit láthatjuk. A nagy sikerű premierek mellett idén a Csodálatos vagy, Júlia! főszereplője, Hirtling István a Magyar Művészeti Akadémia akadémikusa lett, Zsurzs Kati, a színház egyik vezető színésze átvehette a Gobbi Hilda-életműdíjat, Gubik Petra pedig az év női előadója lett a Petőfi Zenei Díj grémiumának döntése nyomán.

A következő évadra a jegyértékesítés július elején indul, melyben olyan produkciókat láthatunk majd, mint A lány a vonaton című regény színpadi adaptációja, Horgas Ádám rendezésében, vagy éppen a Dan Brown regénye alapján készülő Da Vinci-kód, melyet Szente Vajk ír és rendez.

Kiemelt kép: Évadzáró ülést tartott a Játékszín (Fotó: Juhász. G. Tamás)