Augusztus 24-én tartotta évadnyitó társulati ülését a Kolibri Színház, ahol többek között elhangzott, hogy az elmaradt bemutatókat ősszel pótolják, emellett új előadásokkal is készül a teátrum, amely szeptember 5-én, a Kolibri Fesztivállal kezdi meg 2020/21-es évadot.

Novák János, a színház igazgatója az ülésen örömét fejezte ki, hogy a kényszerűen félbeszakadt tavalyi évad után ismét együtt üdvözölheti a társulatot. Ezt követően a tavaszi bemutatók új időpontjáról, valamint az idei évad újdonságairól esett szó. Már megkezdődtek a Dániel András nagysikerű kufli-meséiből készülő Egy kupac kufli című előadás próbái Andrusko Marcella rendező vezetésével, a tavasszal elmaradt ősbemutatót október 10-én tartják a Kolibri Fészekben. Szeptember 11-én lesz látható Vidovszky György rendezésében a Kolibri Pincében a Tipli című ifjúsági előadás, amelyet Krausz Attila kortárs regényéből Tasnádi István alkalmazott színpadra. Gimesi Dóra Emma csöndje című színdarabját novemberben mutatják be Kuthy Ágnes rendezésében, az idény első nagyszínpadi produkciójaként.

Maria Wojtyszko Sam, avagy felkészülés a családi életre című darabját Gyevi-Bíró Eszter állítja majd színpadra a Kolibri Pincében 2021 tavaszán. Szintén az évad második felében tűzik műsorra Az ember tragédiáját (rendező: Novák János, bemutató: 2021. február), valamint a Watergate című interaktív ifjúsági játékot (rendező, Vidovszky György, bemutató 2021. május). Mindkét előadás a PlayOn! európai uniós együttműködés keretében valósul meg. Előkészületben van Keresztesi József Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza című kétszereplős darabja is, amelyet Székely Andrea álmod színpadra a Kolibri Fészekben.

A Kolibri Fesztivál 2018-ban (Fotó: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház)

Az évadot idén is a ma már hagyománynak számító Kolibri Fesztivál nyitja szeptember 5-én, amely szám szerint a 29. lesz, ám ezúttal kizárólag szabadtéren, a hatályos járványügyi szabályok betartása mellett valósul meg a programsorozat. 2020. szeptember 28. és október 4. között kerül megrendezésre az ASSITEJ Magyar Központ és a kaposvári Csiky Gergely Színház közös szervezésében a jubileumi X. Kaposvári ASSITEJ Gyermek-és Ifjúsági Színházi Biennálé, amelyen a Kolibri A császárfiú álma és A méhek istene című előadásokkal szerepel.

A társulat egyperces néma csenddel emlékezett meg az augusztus 21-én, hosszú betegség után elhunyt Meixler Ildikó bábművészről, színésznőről, aki a Kolibri Színház 1992-es alapítása óta volt a társulat tagja.

Kiemelt kép: Kolibri Fesztivál pillanatkép (Fotó: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház)