A Szegedi Szabadtéri vezetése a korlátozások enyhítését követően úgy döntött, hogy nem mond le teljesen a Dóm téri produkciókról sem, ezért – még ha nem is a megszokott színpadon és nézőszámmal – július közepétől több produkcióval is készülnek a nézőknek a prominens játszóhelyen.

24-én az emberi lét alapkérdéseivel foglalkozó mű, az Akárki kerül bemutatásra Bodolay Géza rendezésében. A szereposztást illetően nem lehet ok a panaszra, ugyanis a Kossuth-díjas Zsótér Sándor partnereként a szintén a magyar kultúra művelésének és ápolásának elismeréséért járó legmagasabb kitüntetéssel rendelkező Hegedűs D. Géza lép majd a Fogadalmi Templom előtt felállított színpadra. Augusztus 15-én szimfonikus zenekari koncert gazdagítja majd a Dóm téri kínálatot, amelynek minden egyes programja ingyenes lesz idén, mivel Herczeg Tamás, a Szabadtéri igazgatója és Harangozó Gyula művészeti igazgató ebben a nehéz helyzetben különösen fontosnak tartják, hogy mindenki számára elérhetővé tegyék a kultúrát.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpad műsora szinte változatlan, július 17-én Händel Agrippina című vígoperáját mutatják be, július 24-én és 25-én Szente Vajk rendezésében érkezik a Játékszín sikerprodukciója, a Legénybúcsú, majd ezt követi az Úrhatnám polgár Moliéretől, a sort pedig a Hófehérke és a hét törpe című családi mesebalett zárja.

Kiemelt kép: Zsótér Sándor (Fotó: Reviczky Zsolt) és Hegedűs D. Géza (Fotó: Várady Nikolett)