Moldovai Katalin (Ahogy eddig, Szufla) első nagyjátékfilmje, a megtörtént események alapján készült Elfogy a levegő a szeptember 7. és 17. között megrendezésre kerülő Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon kerül bemutatásra, a film a Discovery szekcióba kapott meghívást. 

A történet középpontjában egy Ana (Krasznahorkai Ágnes) nevű pedagógus áll, aki irodalmat tanít, és jó kapcsolatot ápol a diákjaival, valamint a kollégáival egyaránt, megbecsülésnek örvend. Az egyik szülő azonban feljelenti egy film ajánlása miatt, amely Arthur Rimbaud és Paul Verlaine testi-lelki kapcsolatáról szól, a tanárnő fellebbezése pedig láncreakciót indít el: fokozatosan ellene fordulnak a kollégái és az igazgatónő is. Az egyre kíméletlenebbé váló eljárás Ana egzisztenciáját és kapcsolatait is próbára teszi. 

Moldovai Katalin szerint ezzel a drámai történettel a „a generációkon átívelő örökségünk mélyére akart hatolni, és felfedni azokat a mechanizmusokat, amelyek meghatározzák a jelenünket.” A Nemzeti Filmintézet Inkubátor programjának támogatásával létrejött alkotás november 2-től lesz látható a hazai mozikban a Mozinet forgalmazásában, a mellékszerepkben többek között Skovrán Tündét, Sándor Somát, Dimény Áront, Bölönyi Zsoltot és Lőrinc Ágnest láthatjuk. 

Kiemelt kép: Jelenet az Elfogy a levegő című filmből (Fotó: Mozinet)