Egy rendkívül mélyenszántó, tragikus és mégis felemelő előadás került a SzínházTV decemberi műsorára: 12-én, szombaton az Egyasszony című monodrámát nézhetik meg az érdeklődők a színházi stream platformon.

Forszírozott, rohamos szülés során somatomentálisan és mentálisan súlyosan sérült csecsemő.” Ezt a diagnózist kapta minden orvostól Péterfy-Novák Éva, akihez elvitte pár hónapos kislányát, Zsuzsit. Az egyre súlyosabb állapotba kerülő lány hét évvel élte túl a végzetes diagnózist, ami bár több, mint amit az orvosok jósoltak, mégis rettentően kevés ahhoz képest, ami bármelyik kisgyereknek járna. Az édesanya sokáig nem tudott beszélni a fájdalmas veszteségről, harminc évvel lánya halála után azonban megírta történetét egy blog posztban, ami később könyvvé nőtte ki magát. „Minden élet impozáns, ha őszintén mesélik el. Ez a könyv hű tükre a valóságnak. Se letenni, se elfelejteni nem lehet.” – nyilatkozta a könyvről Mácsai Pál. A történet rengeteg emberhez ért el, köztük Tasnádi Istvánhoz is, aki a nagyszerű könyvet színpadra alkalmazta. Tasnádi átiratát Paczolay Béla rendezte meg 2015-ben a Jurányi Inkubátorházban a FÜGE Produkció és az Orlai Produkciós Iroda koprodukciójaként. „Az Egyasszony igaz történet az élet fájdalmas titkairól, amelyekről nem szokás beszélni. Tragikus és egyben felemelő példázat, melynek különlegessége, hogy bár a rettenetet beszéli el, mégis rendíthetetlen életöröm sugárzik belőle.” – írja az előadás színlapja.

Az Egyasszony című produkciót december 12-én este 19 órától nézhetik meg az érdeklődők a SzínházTV felületén Tenki Réka lélegzetelállító előadásában. Jegyek a streaming platform weboldalán érhetők el.

Kiemelt kép: Tenki Réka az Egyasszony című előadásban (Fotó: SzínházTV)