Két bemutatóval kezdi meg a 2022/23-as évadát a B32 Galéria és Kultúrtér, melyek közül az egyik a Harmadrosta Csoport, a másik pedig a Nézőművészeti Kft. előadása.

A Harmadrosta Csoport a B32 színházi mentorprogramjának első mentoráltja, amely tagjai szakmai tanácsokat és segítséget kapnak Gyulay Eszter dramaturgtól, a Nézőművészeti Kft. művészeti vezetőjétől, Rába Roland színész-rendezőtől és Tárnoki Márk rendezőtől. Első előadásukként 2021. májusában Shakespeare Hamlet című drámáját mutatták be Nádasdy Ádám fordításában. Ezt tizenhárom alkalommal játszották teltház előtt az Óvóhelyen, majd a produkció két bemutatóra is meghívást kapott az Ördögkatlan Fesztiválra. Az idei évadra George Tabori: Mein Kampf című szatírikus művét adoptáljak színpadra a tőlük megszokott fiatalos lendülettel, humorral, és húsbavágóan drámai részekkel. A bemutatót szeptember 7-én tartják.

Ezt követően október 8-án érkezik Martin McDonagh Leenane szépe című nagy sikerű drámája Mucsi Zoltánnal, Kovács Lehel rendezésében a Nézőművészeti Kft. előadásában. A színdarab fő témáját a generációk közötti harcok, a traumák feldolgozhatatlansága és a beteljesületlen szerelem örök kérdései adják. Az előadásban Mucsi Zoltán játssza a rigolyás és hipochonder Mag szerepét. A női ruhába és sminkbe bújtatott Mucsi azonban nem komikus alakként jelenik meg, sokkal inkább egy félelmetes és egyben frusztráló személyiségként. Lánya, Maureen (Jankovics Anna) ugyan apróbb kínzásokkal próbál visszaszúrni anyja kegyetlenségéért, azonban ez az erőegyensúly visszavonhatatlanul felborul, amikor Pato (Kovács Krisztián) felbukkan a színen…

Kiemelt kép: A B32 Galéria és Kultúrtér épülete ( Fotó: B32 Galéria és Kultúrtér)