Szeptember 1-jén – Karinthy Márton születésnapján – sajtóreggeli keretében ismertette a 2021/22-es évadra vonatkozó terveit a 6SZÍN, több saját bemutatóval készül a teátrum, illetve 13 társulat és független alkotócsoport előadásának is otthont adnak majd.

„A Karinthy Színházban tanultuk meg azt, amit ma a színházról tudunk és gondolunk. Szeretnénk azt a szellemiséget, és azt az alázatos színházi munkát továbbvinni a 6SZÍNben is, amit tőle tanultunk” – fogalmazott köszöntőjében a játszóhely két új vezetője, Kerekes-Katz Petra és Földvári Péter. Hangsúlyozták azt is, a járvánnyal kapcsolatos szükséges óvintézkedéseket megtették, és garantálják, hogy amennyiben a kormány ismét színházlátogatást korlátozó intézkedéseket hozna, a jegyek árát 100%-ban visszatérítik.

A 2021/22-es évad első saját bemutatója a Szindbád ma révbe ér című darab lesz, amely szeptember 10-én debütál közönség előtt Tóth József rendezésében. Márciusban tartják a Bodor Johanna Nem baj, majd megértem című könyvéből készülő előadás premierjét, amelynek címe Amikor találkoztam Barisnyikovval, a monodrámát Csákányi Eszter játssza. Évad végén mutatják be az Átjáró című kétszemélyes darabot, amelyet Horgas Ádám jegyez íróként és rendezőként is, és amelyet Zsurzs Kati és Szőlőskei Tímea játszanak.  

A saját bemutatókon kívül számos más program várja majd a 6SZÍN-be érkezőket: műsoron marad például a Meg se kínáltak (író: Bödőcs Tibor, rendező: Keresztes Tamás), az Orlai Produkció négy előadása (Egy német sors, Second life, avagy kétéletem, Varsói Melódia, Határátlépések), a Loveshake (Rezes Judit és Szabó Győző darabja), új bemutatóként érkezik mások mellett az EXIT két darabja (Scapin furfangjai, Madártávlat), a Liliom Produkciótól az Anyám őrületbe kerget és az Art Szintér Három magas nő című produkciója Hegyi Barbarával, Marjai Virággal és Nagy Enikővel a főszerepben. Visszatér Bereczki Zoltán akusztikus estje, Jazz és színház címmel ad műsort Balázs Elemér és néhány barátja, a Röhögjünk együtt esteken pedig Peller Annát és Dombóvári Istvánt vizsgáztathatja a közönség.

Kiemelt kép: Bíró Bence és Csákányi Eszter a 6SÍZN sajtótájékoztatóján (Fotó: Szkárossy Zsuzsa)