A Kortárs Ékszerhét Budapest idén már 9. alkalommal kerül megrendezésre. A szervezők egyik fő célkitűzése, hogy az esemény egyszerre kínáljon izgalmas programokat szélesebb közönség számára, és az ékszer- illetve iparművészek részére is. Úgy tűnik, hogy ebben nagyon jó úton haladnak, hiszen az Ékszerhét évről-évre egyre több alkotót és érdeklődőt vonz a magyar fővárosba a világ minden tájáról.

A Kortárs Ékszerhét Budapest idei nemzetközi pályázatának hívószava, a Re:Action óriási érdeklődést váltott ki az ékszerkészítőkből – végül a kiírásra több mint 150 alkotás érkezett be. Ezekből választotta ki a világszerte elismert tagokból álló, háromfős, független szakmai zsűri azt a 47 művet, amit az ékszerdobozzá avanzsált Hybridart Space galériában tekinthetnek meg az érdeklődök. A 2023-as kiállítás exkluzívnak ígérkezik, mivel a jelentkezők kreációi mellett az ítészek kiemelkedő alkotásait is szemrevételezhetik a látogatók.

Az Ékszerhét szeptember 22-én vette kezdetét, a kiállítás két hétig lesz elérhető. A nagyszabású, díjátadóval egybekötött nyitóeseménynek a Hybridart Space ad otthont, ahol a zsűriből Fábián Veronika és a belga David Huycke teszi tiszteletét. Utóbbi szakmai előadást is tart a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Auditóriumában szeptember 23-án, ami kétségkívül kihagyhatatlannak ígérkezik a hozzáértők számára.

A kéthetes programban tárlatvezetés és múzeumpedagógia is szerepel, de természetesen lesz lehetőség workshopon való részvételre is. Bővebb információk elérhetők az esemény weboldalán.

Nyitókép: Kortárs Ékszerhét Budapest