Rohonyi Gábor (Konyec – Az utolsó csekk a pohárban, Korhatáros szerelem) és Vékes Csaba (Hetedik alabárdos, Csavargók) vígjátéka, a Szia Életem! a Nemzeti Filmintézet támogatásával kerül a hazai mozikba augusztus végén. A történet középpontjában egy ihlettelenségtől szenvedő író (Thuróczy Szabolcs) és a túl sok fantáziával megáldott gyermekének (Pásztor-Várady Mór) találkozása áll, amely felforgatja mindkettejük életét – a lehető legszórakoztatóbb értelemben. 

Bár apa és fia egészen másként képzelik el a közös történetük végét, ám az odáig vezető út fantáziadús elemekkel és izgalmas történésekkel van kikövezve, amelynek keretében például Kovács Patrícia dominaként jelenik meg, vagy éppen Thuróczy Szabolcs Pókemberként mászik a falon. A színészt azonban nem tántorította el semmilyen mutatvány: „Gyerekként sportsuliba jártam, a mozgás töltötte ki az életemet, így kiskorom óta hozzá vagyok szokva a fizikai kihívásokhoz, hogy esni, kelni, csúszni, mászni kell. Ezzel sosem volt gondom, és ez néha bizony azzal jár, hogy meg is lehet sérülni. Tört már el az orrom többször. Épp ezért a veszélyes jelenetektől sem tartok. A Szia Életem! forgatásán teljes biztonságban dolgoztam, nagyszerű stáb vett körül. Előre mindent lepróbáltunk, kitaláltunk, és gond nélkül rögzítettük ezt a jelenetet is.” Thuróczy fantasztikus partnernek nevezte a filmbéli fiát alakító Pásztor-Várady Mórt is, akinek ez az első nagyjátékfilmje, ám ennek ellenére az első perctől kezdve egy hullámhosszon voltak. 

Az augusztus 25-én bemutatásra kerülő Szia Életem! szereplőgárdáját továbbá Básti Juli, Mucsi Zoltán, Tasnádi Bence, Pálmai Anna, Kiss Diána Magdolna és Elek Ferenc erősítik. 

Kiemelt kép: Thuróczy Szabolcs a Szia Életem! egyik jelenetében (Fotó: Port.hu)