Megtartotta évadnyitó sajtótájékoztatóját a Váci Dunakanyar Színház. A megjelent vendégeket Matkovich Ilona polgármester köszöntötte először, aki a színházat fenntartó önkormányzat részéről biztosított mindenkit a város határozott és hosszútávú működtetési szándékáról és a stabil, kiszámítható és átlátható jövőképről. A színház ügyvezetője, dr. Varga Katalin az intézmény küldetését foglalta össze, miszerint a teátrum az egyetemes emberi értékek, a hagyományok, valamint a múltunk és a fiatalok lendületének, lelkesedésének egyedi ötvözetét szeretné nyújtani: „Abban hiszünk, hogy amit szívből csinálunk, az működni fog.”

Ezt követően Molnár Bence, a színház művészeti vezetője ismertette az idei évad főbb irányait: a „találkozási pont” mottó jegyében fővárosi, határon túli, és más vidéki városok előadásait is láthatják majd a nézők, emellett kihangsúlyozta a most induló ifjúsági programot is, hiszen már az évad elején egy ifjúsági és két tantermi bemutatóval készül a teátrum. Orlai Tibor, a színház kiemelt partnere kettő előadást jelentett be: elsőként A. R. Gurney Love Letters (Szerelmes levelek) című műve kerül színre, amely Hernádi Judittal és Gálffy Lászlóval a főszerepben lesz látható 2020. novemberében. A tervek szerint jövő év tavaszán Aldo Nicolai Hárman a padon című darabja debütál, három színészlegenda – Egri Márta, Benedek Miklós és Gálvölgyi János – főszereplésével.

A Váci Dunakanyar Színház a FÜGE-vel (Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület) együttműködésben is dolgozik, Horváth János Antal a teátrum saját darabját rendezi meg: 2021. tavaszára az egyik legismertebb és legtöbbet játszott klasszikus magyar vígjáték, a Szigligeti Ede művéből készülő Liliomfi bemutatását tervezik, amelyben a szerethető szerelmi történet még különlegesebb módon, élő zenei kísérettel hangzik majd el, a darab zeneszerzőjének Ágoston Bélát kérték fel.

Jelenet a Burundanga, avagy a maszk, a baszk meg a cucc című előadásból (fotó: Váci Dunakanyar Színház)

Az őszi időszakban számos vendégelőadás is látható lesz: az évadot szeptember 25-én Hernádi Judit Hernádi pont című zenés estje nyitja, azt követően pedig határon túli társulatok bemutatóit látják vendégül Vácon. Ha csak a vírushelyzet nem szól közbe, október végén három produkció – a Burundanga, avagy a maszk, a baszk meg a cucc című terrorkomédia, a Kenyérrel a zsebben című stúdióelőadás és a Napnyugat Expressz című dráma – kerül színpadra. A téli hónapokra lekötött határon túli előadásokat egészségbiztonsági és szervezési okból a jövő év tavaszára ütemezik át.

Kiemelt kép: Váci Dunakanyar Színház (fotó: jegy,hu)