A héten tartották a Rózsavölgyi Szalon soron következő produkciója, a Válásguru az olvasópróbáját. A francia Tristan Petitgirard darabját Őze Áron viszi színre Ullmann Mónika, Brasch Bence és Józan László szereplésével.

Eric, a Válásguru ügynökség alapítója (Brasch Bence) a szakításból csinál diszkrét üzletet. Ügyfelei megbízásából vállalja, hogy helyettük mondja ki a végső szót és hagyja el azok párját. Válást közvetít. Virágot visz az elhagyott nőknek, hagyja, hogy sírjanak a vállán, a kirúgott férfiakkal pedig közösen szidja a szerelmet. Eric épp új ügyfele, Quentin (Józan László) nevében készül az újabb nagy szakításra. Megérkezik a nőhöz a szokásos csokorral, és amikor az ajtó kinyílik, Eric akkor szembesül azzal, hogy régi szerelméhez, Chloéhoz (Ullmann Mónika) rendelték ki, aki évekkel ezelőtt magyarázat nélkül távozott az életéből. Hirtelen minden összezavarodik. Elindul egy nagy társasjáték, és közben egyre érzelmesebbé és szórakoztatóbbá válik a szakítópróba.

A Válásguru premierjét december 15-én tartják, azt követően pedig a hónapban további három alkalommal kerül műsorra.

Kiemelt kép: Őze Áron (középen), Józan László, Ulmann Mónika és Brasch Bence a Válásguru olvasópróbáján (Fotó: Molnár Miklós)