Charity fiatal, naiv lány, aki egy kopott lokálban próbál meg pénzt keresni. Nem bánik fukarul az érzelmeivel, amit a férfiak csak kihasználnak. Charity legnagyobb erénye, hogy akármilyen szörnyűség történik vele, mindig képes újra összeszedi magát. A nőnek egyetlen vágya van: olyan társra találni, aki nem próbál élősködni rajta. Aztán egy napon a véletlen egy metrókocsiba zárja őt egy rokonszenves, klausztrofóbiás fiúval.

Sweet Charity, a Radó Denise által jegyzett békéscsabai produkció igazi Broadway-sikerdarab, a múlt század harmincas éveinek jazz- és swingzenéjével, megkapó és életigenlő dallamokkal, Csonka Dóra főszerepelésével. Az előadás kiváló szerepeket, nagyszerű lehetőségeket rejt magában, hiszen sokféle karaktert mutat be. Számos helyszínen játszódik, alapvetően a hatvanas években, mégis kissé elemelkedve attól, ezért különleges jelmezekre számíthat majd a közönség.

Seregi Zoltán, a Jókai Színház igazgatója kiemelte, hogy a musicalt lehetőség szerint élőzenével szeretnék a közönség elé vinni, ez azonban a zenészek oltottságának a függvénye. A premier időpontját a járványügyi helyzet miatt később határozzák meg.

A vígjáték Federico Fellini, Tullio Pinelli és Ennio Flaiano eredeti forgatókönyve alapján készült Neil Simon, Cy Coleman és Dorothy Fields tollából, Bob Fosse ötletéből. A zenés darabot nagy szereplőgárdával, a Viharsarok Táncegyüttes vendégszereplésével és a Színitanház fiatal művészeinek közreműködésével mutatják be. Az előadásról további információk a játszóhely honlapján olvashatók.

Kiemelt kép: jelenet az olvasópróbából (Fotó: békéscsabai Jókai Színház)