Július 28-án tartották a debreceni Csokonai Színházban a Névtelen csillag olvasópróbáját. A román drámaíró, Mihail Sebastian romantikus komédiáját a teátrum művészeti vezetője, Ilja Bocsarnikovsz állítja színpadra. A produkció bemutatója szeptember 9-én lesz a Csokonai Fórum Színház Latinovits Termében.

A történet szerint egy kis városkában hihetetlen dolog történik: a vasútállomáson megáll egy vonat, ami korábban ezen a helyes sohasem állt meg. Ez a jelentéktelennek tűnő esemény megváltoztatja az egész város életét, és annak legnagyobb álmodozóját is. A pályaudvarnál a kalauz egy fiatal hölgyet szállít le a vonatról, aki nem váltott jegyet és büntetést sem fizet, ellenben öngyilkossággal fenyegetőzik, amikor a gyors tovább robog az állomásról és ő ott marad egy szál estélyi ruhában. A mentőangyal az éppen ott tartózkodó tanár személyében jelenik meg, aki felajánlja lakását a hölgynek éjszakára. Úgy látszik, mintha a két magányos ember egymásra találna, amikor váratlan fordulat történik.

Az előadás főbb szerepeiben Csata Zsoltot, Hajdu Imeldát és Mercs Jánost láthatja a közönség. Mellettük Kránicz Richárd , Wessely Zsófia, Bolla Bence, Komlódy Márk, Balázs-Bécsi Eszter, Venyige Petra, Vranyecz Artúr, Kiss Gergely Máté és Gelányi Bence lép színpadra. A jelmezeket Gemza Iringó készítette el, a díszlet pedig Marina Motornaja tervezte.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Névtelen csillag olvasópróbáról (Fotó: Csokonai Színház)