Szeptember mozgalmas időszak a Budapesti Operettszínház életében: az Apácashow és az István, a király kőszínházi premierjei után sem pihennek, máris nekiláttak a legújabb bemutató, a Maya próbáinak. Sok évtizedes kihagyás után tűzi műsorára a Mayát a teátrum. Fényes Szabolcs egyik legismertebb darabjában a szerelmi játszmák mellett a félreértéseken alapuló vérbő humor is jelen van. A látványos show elemekkel gazdagított revü-operett rendezője Réthly Attila, aki az Én és a kisöcsémet, valamint a Dorian Grayt állította színpadra az Operettben.

A Maya csapata (fotó: Operettszínház)

A Maya címszerepét Fischl Mónika és Bordás Barbara alakítják majd, partnereik Dolhai Attila és Gömöri András Máté lesznek. Barbaraként Szendy Szilvi mellett Gubik Petra lesz látható, Madeline-ként Auksz Éva és Dancs Annamari, Dixit megformálva pedig Laki Péter lép színpadra. Gorillát Mészáros Árpád Zsolt mellett a vendégművészként hosszú idő után újra az Operettben játszó Laklóth Aladár alakítja.

Visszatér az egykori stúdiós, a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatója, Brasch Bence is, aki Kocsis Dénessel kettőzve alakítja majd Rudit. Bambó zenebohócként pedig Mészáros Árpád Zsolt és Földes Tamás mutatja meg komikusi vénáját. A további szerepekben Petridisz Hrisztosz, Miklós Attila, Sík Milán, Balázsfi Alexandra, Langer Soma, Péter Richárd, Csuha Lajos, Oláh Tibor, Csere László, Varga Csenge Boglárka és Mészáros Edina tűnik fel.

A díszletterv (fotó: Operettszínház)

Az előadás helyszíne egy, a 30-s évek filmstúdióját idéző tér, ahol a nézők szeme előtt alakulnak majd át az egyes jelenetek. A díszletekért Khell Csörsz, a jelmezekért Velich Rita felel. Koreográfus Lőcsei Jenő, a zenei vezető Bolba Tamás, aki mellett a másik karmester Dinyés Dániel. A Maya bemutatója november 30-án lesz.

Forrás: Operettszínház

Kiemelt kép: Dolhai Attila, Fischl Mónika, Bordás Barbara és Gömöri András Máté (fotó: Operettszínház)