Múlt héten tartotta a Budapest Bábszínház Kisrigók című produkciójának olvasópróbáját. A bemutatót december 18-ára tervezik.

Decemberben, a karácsonyi készülődés időszakában a kisiskolásokat és családjukat megszólító Kisrigókat tervezi bemutatni a bábszínház Hoffer Károly rendezésében. A produkció célja az érzékenyítés, a társadalmilag érzékeny problémák bemutatása a gyerekek számára.

Ez a szívmelengetően szép előadás Paulon Viktória személyes indíttatású története, örökbefogadott gyermekei fantáziadús, mesés elemekkel átszőtt magánmitológiája, melyet Gimesi Dóra adaptált színpadra. A történet három testvérről szól, akik egymástól elválasztva élnek gyermekotthonban és nevelőszülőknél. Ám hiába választja el őket egymástól sok-sok kilométer, mégis tudják, hogy testvérek és összetartoznak, együtt kell élniük.

Hoffer Károly Wunder Judittal közösen alkotta meg az előadás képi világát, amelyben bunraku technikájú figurákat használnak, nem véletlenül: a bábokat mozgató emberek ugyanis a karaktereket az útjuk során támogató segítő kezeket szimbolizálják. A darab előadói: Bartos Ágnes, Bartha Bendegúz, Podlovics Laura, Pallai Mara, Teszárék Csaba, Kovács Katalin, Kemény István és Tatai Zsolt.

Kiemelt kép: Tatai Zsolt, Wunder Judit és Hoffer Károly a Kisrigók olvasópróbán (Fotó: Éltető Anna)