Az Óbudai Nyár egyik különleges helyszíneként hat estén koncertekkel és zenés összeállításokkal várja a közönséget az Óbudai Társaskör. A meghívottak között szerepel mások mellett Bősze Ádám, Dés László és a Sárik Péter Trió. Az Óbudai Nyár a Kiskorona7 kertjében az őszi nagy nyitány felütése, Óbuda koncerthelyszíne ugyanis megújul – szeptembertől neves előadókkal, egyedi programokkal belső termeiben is várja a közönséget. A nyári programsorozatra június 15-én, kedden indul a jegyértékesítés.

A Kerti Koncertek a Kiskorona7-ben július 17-én egy Seres Rezső-esttel indul Fesztbaum Béla és a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar közreműködésével, majd Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz-zenekara, a Sárik Péter Trió X Beethoven című koncertműsorával érkezik július 22-én. Beethoven dallamai és harmóniái keverednek a jazz és a popzene ritmusaival – a műsor nagy része természetesen improvizáció, a Trió megidézi azt a kort, amikor még a klasszikus zenészek is rögtönöztek. A Sárik Péter Trió koncertjein megszokott, hogy a közönség aktív részese az előadásnak, amely ezúttal sem lesz másképp: a zenekar együtt adja elő az Örömódát a hallgatókkal.

Másnap a humoré a főszerep, Bősze Ádám a Pikk dáma – a zenetörténet legjobb kártyajátékai című előadásában nem akárhogy szórakoztat: felszabadító nevetéssel, és sokrétű zenei információkkal is szolgál. Július 24-én ismét a zongora áll a középpontban, Darvas Ferenc hozza el azt a hangulatot, amelyet csak ő tud megteremteni – régi dalokkal, slágerekkel, történetekkel. Július 28-án egy cseppet sem hétköznapi szerda estét tölthet a közönség Dés Lászlóval. Ezúttal ismét mást kínál a kert, és maga a Kossuth-díjas zenész is. Dalok egy zongorával című estjén úgy mutatja meg a dalait, ahogy megszülettek, a maguk egyszerűségében, líraiságában, és a közönséggel együtt próbálja megidézni, milyen is az, amikor egyedül ül a zongoránál, és írja azokat.

A programsorozatot az Anima Musicae Kamarazenekar koncertje zárja július 29-én. Az Álmodozó nyári éjjel című műsorban Mendelssohn, Mozart, Wolf és Suk művei csendülnek fel Horgas Eszter fuvolaművész és Polónyi Ágnes hárfaművész közreműködésével.

Kiemelt kép: Dés László és Darvas Ferenc (Fotó: Éder Vera)