Hamarosan mozikba kerül Szeleczki Rozália első nagyjátékfilmje, a Cicaverzum, amelyben furcsa dolog történik: a történet főszereplője, Fáni (Törőcsik Franciska) a múltban történt dolgok miatt lemondott a szerelemről, azonban egy nap udvarolni kezd neki egy fekete macska (Patkós Márton hangján), akit csak ő hall. A lány sikeres építész, megvan a magához való esze, mégis bedől a kandúrnak, és a románc egyre szürreálisabb fordulatokat vesz, mígnem Fáni olyan mélyre kerül, hogy majdnem elveszít mindent, ami fontos számára. Azért ehhez a cica sármos gazdájának (Polgár Csaba) is lesz egy-két szava. 

A Cicaverzum forgatókönyvét Szeleczki Rozália és Kemény Zsófi (Nyílt láng használata, Rabok tovább) írták, az operatőr M. Deák Kristóf (FOMO – Megosztod és uralkodsz, Vándorló levelek) volt, a látványért Pater Sparrow (Toxikoma, BÚÉK) felelt, a jelmezeket Szlávik Juli (Hat hét, Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre) tervezte, a zenét Czitrom Ádám jegyzi, a producer pedig Iványi Petra (FOMO – Megosztod és uralkodsz, Vándorló levelek), a mellékszerepekben pedig olyan színészek bukkannak fel, mint Udvaros Dorottya, Alföldi Róbert, Martin Márta, Tordai Teri, Blahó Gergő, Csobot Adél és Kiss Tibi.

A rendező a következőket nyilatkozta a filmmel kapcsolatban: „A Cicaverzum nem azoknak szól, akik szerettek már bele macskába, hanem azoknak, akik valaha voltak szerelmesek a 21. században, és érezték magukat elveszettnek, megszállottnak egy párkapcsolat bonyodalmainak útvesztőjében. A macska motívum egy szórakoztató eszköz, hogy szabadabban, humorral mesélhessünk nagyon emberi tapasztalatokról: magányról, félelmekről, szerelemről, megnyugvásról.” Íme az utolsó trailer: 

A Cicaverzum október 19-én kerül a hazai mozikba a Fórum Hungary forgalmazásában. 

Kiemelt kép: Jelenet a Cicaverzum című filmből (Fotó: Glódi Balázs/Lupa Pictures)