Európa legmenőbb vízparti zenei fesztiválja, a Balaton Sound 2023-ra is világsztárok sorát jelentette be. Az első csokorban már most olyan top DJ-k sorakoznak, mint Armin Van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell vagy Don Diablo.

A Balaton Sound a kezdetek óta arra törekedett, hogy a magyar tenger egyik legszebb panorámájú vízpartját olyan zenei élményekkel töltse meg erre az 5 napra (jövőre június 28-tól július 1-ig), ahol a legnagyobb világsztárok adják át egymásnak a színpadot. „Már az első bejelentésben is látszik, hogy a világ legjobbjait soroló DJ Mag TOP 100 lista legelőkelőbb helyeiről is érkeznek fellépőink, így például a trance gyökerekkel rendelkező Armin Van Buuren, vagy akár Dimitri Vegas & Like Mike, Don Diablo, KSHMR és Vini Vici” – mondt el Filutás Anna, a Balaton Sound projektmenedzsere. Napközben vízben táncolós Splash party, matracos csobbanás is várja az édeklődőket, de lesz koktélozós beach klub a legjobb magyar DJ-k zenéivel, extravagáns divatbemutató, nemzetközi utcaszínházi előadás is. Az egészségtudatosabb látogatók techno yogával és egyéb sportprogramokkal vezethetik le a hosszú éjszakákat.

Az első nevek közt, a már említetteken túl érkezik Robert Etheridge, azaz Dimension, az Egyesült Királyság egyik legkülönlegesebb elektronikus zenei előadója, akit a tánczene új hullámának egyik jelentős szereplőjeként emlegetnek, miután első kislemezét követően hamar nevet szerzett magának a drum&bass szcénában. Hosszú kihagyás után indul turnéra Hardwell, Hollandia és a világ egyik legnépszerűbb DJ-producere. Érkezik méh az angol DJ, producer és televíziós személyiség, Joel Corry, az elektronikus zene nagyágyúja, az MTV Being Joel Corry című digitális sorozatának sztárja, aki legnagyobb slágereit hozza el Zamárdiba. Szintén elfogadta a meghívást a francia dj, zenei producer Kungs, aki az ausztrál funk trio, a Cookin’ on 3 Burners dalának feldolgozásával robbant be a köztudatba.

A szervezők azt is jelezték, hogy ez még csak a kezdet, nemsokára számíthatunk a folytatásra. Miután a rendkívül népszerű B my Lake jövőre is a Balaton Sound szerves részeként jelentkezik, hamarosan napvilágra kerülnek a nemzetközi szcénában is egyre nagyobb teret kapó underground stílusok – így a techno, a tech-house vagy a minimál house – képviselői is.

Kiemelt kép: Vini Vici (Fotó: www.insomniac.com)