A Pál utcai fiúk és A nagy Gatsby című zenés darabok főszereplője, Wunderlich József megjelentette első szólólemezét, a SKIZót. A 14 dalból álló album 14 különböző lelkiállapotot tár fel, ennek megfelelően nem csak témáiban, de stílusában is nagyon sokszínű és változatos anyag lett.

Wunderlich József eddigi munkássága elsősorban a színházhoz köthető. 2015-ben csatlakozott a Vígszínházhoz, ahol A Pál utcai fiúk népszerű darabjában Bokát, A nagy Gatsbyben pedig a címszereplőt alakítja. 2016-ban Junior Prima díjjal tüntették ki és elnyerte a Ruttkai Éva-emlékdíjat is, 2017-ben Soós Imre-díjat kapott. Most pedig itt az első szólólemeze, melyet teljes egészében maga jegyez. A számok mindegyike teljesen eltérő stílust képvisel, melyekben 14 különböző lelkiállapotot kíván bemutatni.

Hogy miért is fontos a szerzőnek a 14, arról mesélt Wunderlich József: „14 évesen veszítettem el édesapámat, aki gyönyörűen énekelt. 14 évesen írtam az első saját dalomat, mert reménytelenül szerelmes voltam. A lány soha nem hallotta azt a dalt, de talán jobb is így. 14 éve kezdtem el énekelni is. Most pedig eljött az idő, hogy kicsit elbúcsúzzak ettől a 14 lélektől, hogy mások is hallgathassák és érezhessék. Ezen dolgoztam az elmúlt hónapokban bezárva az otthonomba.”

Wunderlich József új albumát Presser Gábor és Dés László is véleményezte, akikre a fiatal művész mentorként tekint. Míg Presser a különleges hangvételt és a szöveget emelte ki, Dés a számok változatosságát és eredetiségét dicsérte, majd hozzátette, hogy alig várja, hogy Wunderlich egy koncerten is előadhassa a dalait.

Ha a koncertre még várni is kell, de a lemez megjelenésével egyidőben elkészült az első klip is a szólóanyaghoz, mely a Ragasztva című számhoz forgott. A szerző szerint ez a dal picit egybegyúrja az egész lemez üzenetét, és mindenki megtalálhatja benne önmagát.

Kiemelt kép: Wunderlich József a Ragasztva című dal videoklippjében (Fotó: Joy.hu)