A napokban jelenet meg a Lampion Könyvek gondozásában a Robotmese című kötet, amelyet Nagy Ervin színművész Péterfy Gergellyel közösen jegyez.

A történet főhőse a kis Kék Lovag, aki miután kiszabadul egy béna számítógépes játékból, útnak indul, hogy a digitális térben barangolva végre megismerhesse a nagyvilágot. Csakhogy ez a világ tele van kommentelő trollokkal, egymással gonoszkodó gyerekek üzeneteivel és fényképeivel, amit egy igazi, digitális lovag bizony nem nézhet tétlenül. Ráadásul robotunknak a háló rettegett királyával, Morius Netengorral is meggyűlik a baja. A Kék Lovag minden digitális tudását beveti, hogy az összekuszálódott szálakat kibogozza, a gonoszkodó gyerekeket jobb belátásra bírja, és nem utolsósorban elérje, hogy végre őt is szeresse valaki. Mert csak így tud kiszabadulni a digitális világból. De vajon lehet-e szeretni egy robotot? Leleplezhetőek-e a kamu kommentelők és heccelők? Beláthatja-e a tévedését egy folyton gonoszkodó gyerek? És vajon ő mitől ilyen mérges a világra?

Nagy Ervin az Álarcos énekes című műsorban alakított Robot-figura alapján, Péterfy Gergely íróval közösen dolgozta ki a Robotmese történetét. A Kék Lovag kalandjait Ervin először a Facebook-oldalán, folytatásokban mutatta meg és adta elő, amit hétről hétre tízezrek követtek a világ minden tájáról. Ezeket a történeteket most átdolgozott, bővített formában ismerhetjük meg, ráadásul a kaland éppen csak kezdetét veszi, ugyanis a frissen megjelent kötet egy könyvsorozat első része.

Kiemelt kép: Nagy Ervin (Fotó: Végh László/Magyar Hang)