Megjelent a Resti Kornél Zenekar első lemeze a Kortytárs kornyikák: az énekelt versek egy egész estés kalandot ígérnek a füleknek.

Resti Kornél a múlt ködéből és a jövő előszeléből felbukkanó jelenség, az irodalom és egyéb emberi lomok szertelen leltárosa, bohém krónikása. Leginkább a századelő, illetve a Nyugat nemzedékeinek közkedvelt budapesti vendéglátóipari egységeiben és vidéki söntéseiben érezte jól magát, ahol megannyi naplopó rokonlélekkel (köztük: Kosztolányi Dezsővel, Karinthy Frigyessel, Krúdy Gyulával, Ady Endrével, Tamkó Sirató Károllyal, Berda Jóskával, Tersánszky Józsi Jenővel, József Attilával, Weöres Sándorral) könyökölhetett össze, majd koccinthatott a töredékesnek tetsző idő egészségére. Amíg az imént említett KORTYtársak, valamint a sorból kimaradt szellemi szesztestvérek zenés verseit énekli, reményei szerint mindig történik majd valami – és hogy történjen is, arról a Resti Kornél Zenekar gondoskodik.

A garabonciás irodalmi időutazó nevét viselő együttes immáron hetedik éve foglalkozik versek megzenésítésével. Stílusbéli merítésük a népzenétől, az úgynevezett storyteller dalszerzői hagyományon, a beat hőskorszakán, a sanzonok, kuplék miliőjén át egészen az avantgárd kísérletekig csordogál. Tematikus, Resti Mesék – vetítéssel, színpadi elemekkel és fél-fiktív történetekkel tarkított – revüszerű estsorozatukkal kecskeméti klubjukon kívül számos fővárosi, vidéki és határon túli helyszínen megfordultak Budapesttől Zentáig. A zenekar tagjai: Szabó Bence (szólógitár, mandolin, fuvola, cajon, vokál), Apró Anna (koboz, ének, szájzongora), Lázár Miklós (cselló, vokál, torokének, herfli) és Papp Máté (gitár, ének, sámándob, tangóharmonika).

Kiemelt kép: A Resti Kornél Zenekar tagjai (Fotó: Resti Kornél Zenekar)