Május 23-án jelent meg a POKET zsebkönyvek huszonhetedik címe, Latinovits Zoltán Ködszurkáló című kötete, amely limitált példányszámban, Keleti Éva eddig még sosem látott képeivel érhető el országszerte az automatákból és online.

Latinovits írása a XX. század egyik legszívbemarkolóbb vallomása a művészről, az igazság szerepéről és a színházról. Műfaját nézve izgalmas keveréke a tanulmánynak, a vitairatnak és az önéletrajznak. Az elmúlt évszázad legnagyobb magyar színészének gondolatai ma is éppen annyira aktuálisak, mint keletkezésekor. A kötetet hatalmas sikere ellenére csak egyszer adhatták ki az 1973-as megjelenése óta, a POKET csapatának azonban sikerült meggyőznie a jogörökösöket, hogy hozzájáruljanak a megjelenéshez, és ezzel a POKET-közösség figyelmébe ajánlhassák Latinovits csodálatos gondolatait. A Ködszurkáló a MASZK Országos Színészegyesülettel együttműködésben, Keleti Éva sosem látott képeivel, Venczel Vera ajánlásával és Kővári Orsolya Latinovits-rekonstrukció című írásával jelent meg.

Az ifjúsági sorozat is tovább bővült, méghozzá Guus Kuijer Minden dolgok könyve című regényével. „Kuijer rendelkezik azzal a mágikus képességgel, hogy kevés oldalon nagyon sokat tud mondani, elvarázsol, tanít, megmutatja az élet szép és csúnya oldalát is. Nagyon sok bánat, szeretet és remény fért ebbe a kicsi könyvbe, és nagyon ajánlom mindenkinek kb. tízéves kortól.” – nyilatkozta a könyvről egy olvasó. A kötet bevételeinek egy részével a POKET csapata a KórházSuli alapítványt támogatja, amely egyedi képzési rendszerben segíti a beteg gyerekek oktatási- és szociális rehabilitációját.

Kiemelt kép: Latinovits Zoltán (Fotó: Keleti Éva) és a Ködszurkáló POKET kiadása (Fotó: POKET Facebook)