Hatodik alkalommal hirdeti meg – ezúttal meghívásos pályázat formájában – a Füge Produkció a TITÁNium Színházi Projektet, amelyre meghívja a FreeSZFE Egyesület hallgatóit. A projekt harmadszor kerül mentorprogramként kiírásra, amellyel célzottan azokat a fiatalokat hivatott elérni, akik mögül nem csupán az infrastrukturális és anyagi háttér, hanem a praktikus tudás is hiányzik. A pályázatra olyan FreeSZFE hallgatók jelentkezését várják, akik egy alkotói koncepció megvalósítása mellett szeretnének alaposabb ismeretet, illetve tapasztalatot is szerezni egy produkció kivitelezésének a folyamatáról, valamint annak egyes lépéseiről.

A négyhónapos, 2022. szeptember 1-jétől december 20-ig tartó mentorprogram keretében a kiválasztott alkotói koncepciók kidolgozása mellett a mentoráltak megismerkednek többek között a produkciósvezetés, a pályázat- és költségvetésírás, a kommunikáció és marketing feladataival, a színészegyeztetés és a technikai tervelfogadás folyamatával. A mentorprogramban tizenöt nyertes pályázó vehet részt. Közülük kerül ki decemberben, a projekttervek kidolgozottsága alapján, az a három személy, akik a 2022/23-as évadban a Füge és partnerintézményei pénzügyi és infrastrukturális támogatásával megvalósíthatják a produkciójukat. Pályázni a FreeSZFE Egyesület rendező, színházcsináló és dramaturg szakos hallgatói tudnak, a tervezett produkció leírásával, alkotói névsorával, illetve a pályázó szakmai önéletrajzával. A produkciós leírásnak tartalmaznia kell a pályázó motivációját, az alkotó indítékait a tervezett produkcióval, illetve a létrejövő előadás célközönségének a megjelölését. Egy pályázó csak egy pályaművet adhat be a felhívásra. Pályázni kizárólag az erre a célra kialakított online pályázati felületen lehet  regisztráció után, a megadott benyújtási határidőn (2022. május 1. 16:00) belül.

A beérkezett pályázatokat a Füge munkatársai május 31-ig bírálják el, eredményhirdetés ezt követően, a Füge Produkció honlapján várható. A nyertes projektek kiválasztásánál előnyt élveznek azok a produkciók, amelyek stúdió- és kamarateremre készülnek, és amelyek produkciós előállítási költségei nem haladják meg a nettó 2.500.000 forintos költségvetést. A mentorprogram szakmai partnere a Bethlen Téri Színház, a MU Színház, a Szkéné Színház és a Trafó.