A Magyar Zene Házában nyáron több mint 50, többnyire ingyenes családi program és fesztivál várja a látogatókat, a koncertteremben pedig fellép többek között Laurie Anderson, Lakatos Mónika, Mansur Brown és Alfa Mist, emellett beszélgetős esten a magyar popzene olyan meghatározó alakjaival, mint Bródy János vagy Szörényi Levente is találkozni lehet. A nyári szabadtéri koncerteken nagyrészt ingyenesen vehetünk részt, az egyedi formációk és műfajhatárokat feszegető események mellett számos jól ismert, illetve feltörekvő zenész kap lehetőséget, sőt a kínálatban filmvetítések, DJ-szettek is helyet kapnak. A Szigettel együttműködésben fellép például a német Lakvar, a kubai Jorge Luis Pacheco, a malawi Madalitso Band és a réunioni-francia Ti’kaniki is. A nyári fesztiválok sorából kiemelkedik a Távoli Kultúrák Fesztiválja, amelynek keretében Dél-Amerika zenéje kerül a középpontba, vagy a IV. Város a Házban, amely ez alkalommal Székesfehérvár zenei életét mutatja be.

Ősszel kerül sor többek között a Grand Mexican Warlock lemezbemutatójára, de érkezik még Kollár-Klemencz László, Bérczesi Róbert, a Vad Fruttik, a Bonga, a Voices of Yemen, fellép két fiatal brit souljazzhiphop-sztár, a gitáros Mansur Brown és a zongorista Alfa Mist, míg Bereményi Géza és Másik János közös estje a Cseh Tamás-életmű előtt is tiszteleg. Ősbemutatót is tartogat a Misék az Andokbólest, Lakatos Mónika zenei kíséret nélkül ad szólókoncertet cigány tradicionális dalokból, Rendek között, vonók mögött címmel pedig egy fiatal erdélyi „szupercsapat” áll össze egy gálakoncertre. Szeptemberben a MOME-val közösen rendezik meg a 2. Intermezzo Fesztivált, a Ligeti 100 programsorozat részeként a bécsi Universität für Musikkal és a római képzőművészeti egyetemmel is folynak együttműködések, míg a Pécsi Tudományegyetem Elektronikus Zenei és Média Tanszék hallgatói kültéri installációt készítenek a Városligetbe.

A magyar popkultúra történetét bemutató, nagy sikerű időszaki kiállítás 2023 végéig tekinthető meg, ennek helyére Londonból terveznek majd elhozni egy utazó tárlatot.

Kiemelt kép: Magyar Zene Háza (Fotó: Liget Budapest)