A Petőfi Irodalmi Múzeum a Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából fiatal bölcsészek és irodalmárok számára hirdet pályázatot a 2022. évi Oláh János szerkesztői ösztöndíj elnyerésére.

Az ösztöndíj célja, hogy segítséget nyújtson a könyv- és folyóirat-szerkesztői pályakezdéshez, kedvező feltételeket biztosítva a magas színvonalú szakmai tapasztalat megszerzéséhez. A pályázat benyújtására az 1987. január 1-jét követően született bölcsészek, irodalmárok, pályakezdő szerkesztők, alkotók jogosultak, akik a megpályázott ösztöndíj folyósításának időtartama alatt nem részesülnek központi költségvetési forrásból finanszírozott alkotói támogatásban. 2022-ben legfeljebb 10 fő részesülhet ösztöndíjban, amelynek időtartama 24 hónap (2022. szeptember 1. – 2024. augusztus 31.), összege bruttó 200.000 Ft/hó. 

A pályázatok beérkezésének határideje: 2022. augusztus 15., a jelentkezéshez szükséges dokumentumok, valamint a további részletek a Petőfi Irodalmi Múzeum oldalán érhetők el, a pályázatokat a beérkezési határidőtől számított 30 napon belül bírálják el.

Kiemelt kép: Petőfi Irodalmi Múzeum névtáblája (Fotó: PIM)