Már lassan egy éve képezik részét öltözködésünknek és mindennapi viseletünknek a különböző szájat és orrot eltakaró maszkok, melyekből ezalatt az idő alatt számtalan tematikájú és stílusú készült már. A színházak többsége is előrukkolt saját maszkokkal, melyeket a rajongók büszkén viselhetnek, sőt a POKET is elkészítette egyedi dizájnját, most pedig az irodalom és művészetek kedvelői számára is megérkeztek az úgynevezett „kultúrmaszkok.”

Török Szilvi 2018 óta gyárt pedagógiai pecséteket, melyek használatával a tanítók, tanárok és logopédusok kreatív módokon tudják értékelni tanítványaik teljesítményét. „Szerettem volna olyan tanári, tanítói motivációs pecséteket, nyomdákat tervezni, amiknek mindenki örül, tanuló, tanár, szülő egyaránt. Még a nem túl jó teljesítményt is lehet kicsit dorgálóan, de egyáltalán nem bántóan közölni.” Ezek mellett a fanyomdák mellett jelentek meg az irodalmi és más művészeti tematikájú textil arcmaszkok, melyeken magyar és külföldi írók és költők idézetei olvashatók gyönyörű illusztrációkkal díszítve. A maszkok között találhatunk József Attila, Petőfi Sándor, Fodor Ákos, Tóth Árpád, Arany János, Nemes Nagy Ágnes és Edgar Allan Poe inspirálta mintákat, de vannak A kis herceg, Negro Kaballo és Rousseau stílusú dizájnok is.

A kétrétegű és mosható maszkok Török Szilvi hivatalos weboldalán vásárolhatók meg, ahol minden információ megtalálható róluk.

Kiemelt kép: Kultúrmaszkok (Fotó: Török Szilvi – Kreatív Facebook oldala)