A Nemzeti Filmintézet támogatásával valósult meg Rohonyi Gábor (Konyec – Az utolsó csekk a pohárban, Brazilok, Korhatáros szerelem) és Vékes Csaba (Hetedik alabárdos, Csavargók) vígjátéka, a Szia Életem!, amelynek középpontjában egy népszerű, de ötlethiánnyal küzdő író (Thuróczy Szabolcs) és sosem látott, élénk fantáziával megáldott kisfiának (Pásztor-Várady Mór) különleges találkozása áll. 

A Vékes Csaba által írt film eredetileg Scherer Péter főszereplésével és a Ha elfárad, viheti címmel valósult volna meg, ám egyeztetési nehézségek miatt az író szerepét Thuróczy Szabolcs kapta meg, Scherer Péter pedig egy mellékszerepben – filmproducerként – bukkan csak fel. Rajta kívül többek között olyan színészek erősítik még a szereplőgárdát, mint Kovács Patrícia, Básti Juli, Mucsi Zoltán, Tasnádi Bence, Pálmai Anna, Kiss Diána Magdolna és Elek Ferenc. Ők is felbukkannak a Szia Életem! legelső kedvcsinálójában, amely „csupaszív vígjátékként” hirdeti magát:

A film augusztus 25-én kerül a hazai mozikba, de június 12-én, Balatonfüreden már lesz belőle egy közönségvetítés a Magyar Mozgókép Fesztiválon, amely kapcsolódik az alkotáshoz, hiszen Thuróczy Szabolcsot Magyar Mozgókép Díjra jelölték a legjobb férfi főszereplő kategóriában. 

Kiemelt kép: Jelenet a Szia Életem! című filmből (Fotó: Gordon Eszter)