A hagyományokhoz híven, idén is augusztus elején hirdette meg a következő évad programját a Szegedi Szabadtéri vezetősége, a jegyértékesítés is elindult a tegnapi napon. Herczeg Tamás igazgató és Harangozó Gyula művészeti igazgató átmeneti kompromisszumokat volt kénytelen kötni a 2020-as bemutatók kapcsán a színházfinanszírozási törvény módosítása miatt, ám azt hangsúlyozták, hogy ezt időszakos nehézségnek tekintik csak, és biztosak abban, hogy a következő szezonokban minden visszaáll a megszokott kerékvágásba.

A szokásos műfajok így sem hiányoznak a műsorból. Június 26-án szimfonikus koncert nyitja a szezont, amelyet július 3-4-én és 10-11-én Andrew Lloyd Webber ikonikus rockoperája, a Jézus Krisztus Szupersztár követ majd. Folytatódik a Shakespeare-sorozat, ezúttal a Messinában játszódó komédia, a Sok hűhó semmiért lesz látható július 24-én és 25-én. Július 31-én és augusztus 1-jén visszatér az Apáca Show a Dóm térre, amely 2018-ban vált a közönség kedvencévé soul- és diszkódallamaival. Augusztus 14-15-16-án és 20-21-22-én Leonard Bernstein legismertebb musicale, a West Side Story zárja az évadot.

Az Újszegedi Szabadtéri is izgalmas előadásoknak ad majd otthont. A Szegeden évek óta értő közönségre találó opera műfajának egyik klasszikusa, Georg Friedrich Händel Agrippina című műve itt lesz látható július 17-én és 18-án. Ezt egy kortárs lengyel dráma, Tadeusz Slobodzianek A mi osztályunk című színműve követi július 24-én és 25-én, majd augusztus 7-én és 8-án Moliére Úrhatnám polgár című komédiáját láthatja újra a közönség. A 2020-as évadot Ifj. Harangozó Gyula és Kocsák Tibor családi mesebalettje zárja, a Hófehérke és a hét törpe augusztus 21-én és 22-én lesz látható ismét az Újszegedi Szabadtéri színpadán.

Kiemelt kép: Peller Anna az Apáca Show Szegedi Szabadtéri Játékokon való bemutatóján (Fotó: Várady Nikolett)