Októberben derült ki, hogy vadonatúj napi sorozatot készít az RTL Klub. A csatornán január 1-jén, 18:50-kor debütál a Drága örökösök, mely minden hétköznap ugyanebben az időben jelentkezik majd új epizódokkal. A keserédes humorú komédia története egy szomorú eseménnyel indul, egy falusi nagypapa halála után kiderül, hogy az idős férfi hatalmas vagyont hagyott a fővárosban élő három gyermekére, és két felnőtt unokájára.

A 612 millió forint azonban csak úgy lehet az örökösöké, ha vállalják, hogy egy évre visszaköltöznek a szülőfalujukba, Ökörapátiba. További feltétel, hogy a visszaköltözést követően a budapesti rokonok egy teljes éven át, 12 óránál tovább nem hagyhatják el a kis falut. Aki ezt megszegi, az kiesik az örökségből, ha pedig egyikőjüknek sem sikerül teljesíteni a feltételeket, úgy a hatalmas vagyon a falusiakra száll.

A Drága örökösök szereplőit a színházi világból is jól ismert színészek alakítják. A nagypapát Koltai Róbert formálja meg, további szerepekben Lengyel Ferenc, Bede-Fazekas Szabolcs (Pesti Magyar Színház), Hajdu Steve, Járó Zsuzsa (Orlai Produkciós Iroda), Horváth Sisa Anna, Mohai Tamás, Molnár Gusztáv, Fekete Linda, Kovács Lehel (Katona József Színház), Makranczi Zalán, Kocsis Judit (József Attila Színház), Martin Márta (Radnóti Színház) és Ullmann Mónika is látható lesz.

 
Kiemelt kép: RTL Klub