Ősszel hivatalosan megalakult Magyarország új női színházi társulata, a Liliom Produkció, Barbinek Paula, Sajgál Erika, Tallós Rita, és Révész Viktória vezetésével, akiknek célja, hogy az országban egy egyedülálló női színházi struktúrát teremtsenek.

„Nők nőkről, nem csak nőknek!” – szól a társulat mottója. A produkció kreatív vezetője, Tallós Rita, több közönségkedvenc előadás rendezője, amelyek ma is hatalmas sikerrel futnak a színházakban: legismertebb munkája a Játékszínben színpadra állított Menopauza, amit két évvel ezelőtti premiere óta az ország top színházi előadásai között tartanak számon. „Az elmúlt hat év munkáiból kiderült, hogy biztonsággal megérzem, miből lesz sikerprodukció. Ezért alapítottuk a Liliom Produkció női színházat. Nekem a színész és a néző egyformán fontos. Hiszen mindkettőnek szeretni és élvezni kell a játékot, másképp minek…”  – mondta Tallós. A társulat olyan minőségi szórakoztató színházi előadások létrehozását tűzte ki célul, amelyek különböző perspektívából mutatják be a női lélek rejtelmeit.

Tallós Rita már gőzerővel dolgozik a Liliom Produkció első saját premierjén, amelyről még nem árult el sokat, azt viszont igen, hogy egy olyan darabot fognak bemutatni, amely évek óta töretlen sikerrel hódítja meg a világ színpadait, és játsszák teltházzal estéről estére.

Kiemelt kép: Barbinek Paula, Sajgál Erika, Tallós Rita és Révész Viktória a Liliom Produkció vezetői (Fotó: Marie Claire)