1823. január elsején látta meg a napvilágot hazánk egyik legnagyobb költője, Petőfi Sándor, szóval hamarosan a születésének 200. évfordulóját ünnepeljük majd. Ennek kapcsán számos eseményt és alkotást hívtak már életre az elmúlt hónapokban (mint a 37. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál és a kiskőrösi vándorkiállítás), és a közeljövőben is sokra számíthatunk (csak egy közülük a jelenleg is forgatás alatt álló Petőfi film), a listához pedig most hozzáadhatunk még egy izgalmas projektet. 

December 3-án ugyanis a Budapest Sportarénában mutatják be a Mesterkód című romantikus musicalt, amelynek zenéjét és dalszövegeit is a Máté Péter-díjas énekes, Molnár Ferenc Caramel szerezte. A zenés darab különlegessége, hogy Petőfi Sándor versei is megszólalnak benne a szerelem témáját feldolgozva, valamint ismert színészek és popelőadók is szerepelnek benne (többek között Szulák Andrea, Trokán Péter, Bakos-Kiss Gábor, Palcsó Tamás, Lutter Imre és Veres Mónika Nika is). Caramel rajongóinak különösen érdemes lesz majd résztvenni az előadáson, ugyanis a zenész Lélekdonor című számának motívumai végigkísérik a műsort, és több új Caramel-szerzeményt is hallhat majd a közönség.

A történetért a rendező, Olt Tamás (Csárdáskirálynő, Minden jegy elkelt) és szerzőtársa, Váradi R. Szabolcs (Lúdas Matyi, Új stílusgyakorlatok) felel. A jelmezeket Horányi Juli (Függöny fel!, Seb) tervezte, a díszlet Wilhelm Judit (A padlás) nevéhez köthető, a látványt Fejes Kitty (Helló, Héraklész!) alkotta meg. 

Kiemelt kép: Caramel (Fotó: NLC)