Közel egy hónapig, egészen pontosan december 1-jéig lehet szavazni a 13. Arany Medál-díjra, amelynek során eldől, hogy a közönség kiket tart Magyarország legszeretettebb színművészeinek, filmrendezőjének és írójának 2021-ben. Az elismeréseket a szokásos díjátadó keretében, megújult trófea formájában vehetik át a Bethlen Téri Színházban a díjazottak.

A decemberi díjátadót megelőzően továbbra is olyan színművészekre, rendezőkre és írókra lehet voksolni hat kategóriában, akik az idei évben közreműködtek hazai film vagy színdarab létrejöttében, illetve önálló kötetet publikáltak. A voksokat az alábbi kategóriákban várják: Az év írója, Az év színésze, Az év színésznője, Az év filmrendezője, A legígéretesebb fiatal tehetség, Életműdíj. Szavazni kétféle módon lehet: e-mailen (az aranymedaldij@gmail.com címen), valamint személyesen a Bethlen Téri Színházban vagy a 6SZÍN-ben kihelyezett szavazóurnába bedobva, mindkét esetben a díjra érdemesnek talált művészek nevének, valamint a kategória megadásával. A 13. Arany Medál-díjátadóra december 13-án, 15 órakor kerül sor a Bethlen Téri Színházban, az est háziasszonya Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser lesz.

Az Arany Medál-díj egy non-profit kezdeményezés, amely nem jár pénzjutalommal. Alapítója, Navarrai Mészáros Márton kulturális újságíró és szerkesztő, a Premier művészeti magazin főszerkesztő-helyettese. Az Arany Medál-díj többek között azért unikális elismerés, mert nincsen előzetes jelöltlistája, nincsen kuratóriuma vagy zsűrije – az összes olyan díjra érdemesnek ítélt színészre, rendezőre és íróra lehet szavazni, aki az idei naptári évben művészi produktumot hozott létre.

Kiemelt kép: Az Arany Medál-díj 2020-as díjazottjai (jobbról balra):Juhász Anna, az est háziasszonya, Mészáros Béla, az év színésze, Dombrovszky Linda, az év filmrendezője, Hámori Ildikó, az életműdíjas, Szabó T. Anna, az év írója, Gáspár Kata, a legígéretesebb fiatal tehetség kategória győztese és Navarrai Mészáros Márton díjalapító (Fotó: Hatházi Tamás)