Vajda Katalin Anconai szerelmesek című zenés komédiáját mutatja be október 21-én a Békéscsabai Jókai Színház. A darabot Halasi Imre Jászai-díjas, érdemes művész rendezésében láthatja a csabai közönség.

Az elsőként a Radnóti Színházban bemutatott (és a közel egy évtizedig nagy sikerrel futó) Anconai szerelmesek című zenés komédia a legtöbbet és legtöbbféleképp játszott vígjátéka a hazai színpadoknak, amely az olasz vásári komédiák hagyományait ötvözi a magyar humorral és a hetvenes évek legismertebb olasz slágereivel. „Az Anconai szerelmesek egy fordulatos, kedvesen kacér, szerelmi történet kiváló olasz slágerekkel, tánccal, gegekkel, sok humorral és az elmaradhatatlan pozitív végkifejlettel. Kétórányi felhőtlen szórakozás, egy csipet erotikával, sok-sok nevetéssel, bőséges humorral teli nosztalgiával, mint a legjobb koktél, amely hozzásegíti a nézőt egy fárasztó nap utáni felüdüléshez” – fogalmazott Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója.

Az események helyszíne egy Adria-parti kisváros. A bonyodalmakhoz nem kell más, mint egy lányát egyedül nevelő, idősödő amoroso, egy könnyűvérű szobalány, egy reménytelenül szerelmes panziótulajdonos, egy pocsék feketét felszolgáló cukrász, egy hátrányos helyzetű vándormuzsikus, egy életunt milliomos, egy szerzetesnek öltöző fiatal lány, valamint egy tűzrőlpattant magyar lány, aki azért utazott ilyen messzire, hogy megtalálja elvesztett szerelmét és születendő gyermeke atyját. És ha maguktól nem keverednének eléggé össze a szálak, Don Tomao gondoskodik arról, hogy az elmaradhatatlan happy end előtt még bőven legyen mit kibogozni.

Nagy Erika Dorinaként az Anconai szerelmesek karakterfotóján (Fotó: Bere Mátyás)

A szövegkönyvet Valló Péter ötlete alapján Vajda Katalin, a dalszövegeket Fábri Péter írta, Tomao Nicomaco szerepében Bartus Gyula mutatkozik be. A további szerepekben Nádra Kitti, Csomós Lajos, Nagy Erika, Veselényi Orsolya, Csonka Dóra, Puskás Dániel, Király M. Alexandra és Szász Borisz látható. A díszletet Egyed Zoltán, a jelmezeket Kiss Kata tervezi, a koreográfus Kerekes Judit.

Kiemelt kép: Bartus Gyula Tomao Nicomacóként az Anconai szerelmesek karakterfotóján (Fotó: Bere Mátyás)