Rendhagyó társulati ülés keretében búcsúztatta március 2-án a Budapest Bábszínház Meczner János igazgatót, aki 25 évig vezette a teátrumot.

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes a Fővárosi Önkormányzat nevében emléklapot, és egy különleges éremkollekciót adott át a március 2-i társulati ülésen Meczner Jánosnak, megköszönve ezzel az elmúlt 25 év munkáját. A Budapest Bábszínház most leköszönő igazgatója nem csak egy hosszú évek óta művészileg rendkívül magas színvonalú, stabilan működő intézményt hagy maga után, de számos kitüntetése mellett az ő nevéhez köthető a nemzetközi bábufesztivál létrehozása, valamint a bábszínész- és bábrendezőképzés elindítása is a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

Ezt követően Meczner János átadta a bábszínház kulcsát utódjának, Ellinger Edinának, aki megköszönte mentora bizalmát, és elmondta, hogy Meczner igazgatói tanácsadóként folytatja munkáját a színházban. Ellinger többek között az előtte álló feladatokról is beszélt a társulatnak, illetve bemutatta a háromtagú Művészeti Tanácsot: az Ács Norbert, Gimesi Dóra és Hoffer Károly alkotta tanács a színház művészeti koncepciójának kialakításában fogja segíteni a munkáját.

Ellinger Edina és Meczner János (fotó: Éder Vera)

Kiemelt kép: Meczner János a búcsúztató társulati ülésen (fotó: Éder Vera)