Christopher Nolan filmjei mindig eseményszámba mennek, nem kivétel ez alól a legújabb rendezése, az igazi sztárgárdával készült Oppenheimer sem, amely az „atombomba atyja”, J. Robert Oppenheimer szemszögéből mutatja be a Manhattan-tervet és az első atombomba megalkotását. Az alkotás mától tekinthető meg a hazai mozikban, és van több magyar vonatkozása is. 

A Cillian Murphy (Birmingham bandája, 28 nappal később) főszereplésével bemutatott történetben olyan sztárok kaptak helyet, mint Robert Downey Jr., Matt Damon, Emily Blunt, Florence Pugh, Rami Malek, Jason Clarke, Gary Oldman, Kenneth Branagh és az Albert Einsteint megformáló Tom Conti, de természetesen nem maradhatott ki belőle a Manhattan-terv két fontos alakja sem.

A magyar-amerikai atomfizikust, Teller Edét Benny Safdie (Pieces of a Woman, Jólét) játssza, Szilárd Leó magyar-amerikai fizikust és feltalálót pedig egy magyar színművész, Haumann Máté keltette életre, aki felbukkant kollégái mellett a film díszbemutatóján is, Christopher Nolan pedig dicsérte az alakítását.  

Kiemelt kép: Haumann Máté az Oppenheimer díszbemutatóján (Fotó: UIP-Duna Film)