Már jegyet válthatunk Fazekas Máté Bence első nagyjátékfilmjére, a Kilakoltatásra, amely az FP Films és a FIlmfabriq produkciójában, a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával jött létre. A megtörtént eseményeken alapuló sztori egy nem mindennapi kilakoltatásról mesél egy napba sűrítve. 

A történet középpontjában Richárd (Orosz Ákos megformálásában) egy elszánt bírósági végrehajtó-tanonc áll, aki élete első kilakoltatására készül: a Zrínyi utca egyik kertes házában élő idős nénit kell kiköltöztetnie, csakhogy Ilona néni (a Jászai Mari-díjas érdemes művész, Nagy Mari alakításában) hallani sem akar róla, hogy otthagyja otthonát és minden eszközt bevet annak érdekében, hogy megakadályozza az eltávolítását. A helyzetet bonyolítja, hogy felbukkan a helyszínen néhány aktivista is, akik élőláncot alkotva próbálják támogatni a nénit. Persze Richárd sincs egyedül, segítségére van a rendőrség, a tűzoltók, az állatkerti dolgozók, túsztárgyalók és egy sintér is, aki jól ért a néni kutyáihoz. 

A két főszereplő, azaz Orosz Ákos és Nagy Mari mellett olyan további színészek kaptak helyet a filmben, mint Láng Annamária, Mészáros Blanka és Znamenák István. A Kilakoltatás március 17-től, országszerte megtekinthető a mozikban a Budapest Film forgalmazásában.

Kiemelt kép: Jelenet a Kilakoltatás című filmből (Fotó: Port.hu)