Deák Kristóf az Oscar-díjas kisfilmjével, a Mindenkivel robbant be a köztudatba, majd összehozott egy izgalmas tévéfilmet Foglyok címmel, de az egész első estés rendezéséhez mostanáig kellett várnunk: Az unoka egy visszafogott irodista fiúról szól, akinek szeretett nagyapja csalás áldozatává válik, ezt követően pedig a fiú úgy dönt, hogy a saját eszközeivel és néhány szövetségessel saját maga szolgáltat igazságot. 

A film címszerepében Blahó Gergelyt láthatjuk, nagyapját pedig a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Jordán Tamás játssza. Rajtuk kívül láthatjuk még felbukkanni többek között Pogány Juditot, Papp Jánost, Döbrösi Laurát, Hámori Ildikót, valamint Jászberényi Gábort is, akik mind hozzátesznek ahhoz, hogy Deák Kristóf egy kiváló bosszúfilmmel erősítse a műfaj hazai felhozatalát. Az unoka mától nézhető a hazai mozikban országszerte, az érdeklődők több helyszínen közönségtalálkozókat is elcsíphetnek, ahol találkozhatnak az alkotókkal, színészekkel. 

A film egy fontos problémára hívja fel a figyelmet, az unokázós csalásokra, amellyel kapcsolatban a rendőrség 8 tanácsot fogalmazott meg korábban. 

Kiemelt kép: Jelenet Az unoka című filmből (Fotó: 24.hu)