Szabó Mátyás, Mikó Csaba (A vége, Az öldöklés istene) és Barcsai Bálint (40 perc, Idegen föld) forgatókönyve alapján, Szabó Mátyás (Jövetel) rendezésében készült el a Látom, amit látsz című nagyjátékfilm, amely két fiatal nem mindennapi egymásra találásának történetét meséli el olyan színészekkel a főszerepben, mint Vilmányi Benett és Hartai Petra. 

A sztori középpontjában egy a huszas évei végén járó, különleges képességekkel rendelkező fiatalember, Ábel (Vilmányi Benett – Larry, Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre) áll, aki a vak Fellegi professzor (Lukáts Andor – Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, Akik maradtak) által vezetett gyermekmentést végző cégnél dolgozik. Ha Ábel becsukja a szemét és „szubjektálni” kezd, akkor az elveszett gyerekek szemén keresztül képes látni, majd megtalálni őket. A munkája teszi ki az életét, amit egyedül Mituk nénivel (Nagy Mari – Kilakoltatás, Akik maradtak) oszt meg, azonban egy nap hibát vét és az egykori elveszett gyermekből felnőtt nővé érett Vera (Hartai Petra – Nagykarácsony, Oltári csajok) látására kapcsolódik rá, akinek a szemén keresztül másképpen kezdi szemlélni a világot. A fiatalok szerelmesek lesznek egymásba, viszont ennek következményeivel egyikük sincs tisztában. 

A Látom, amit látsz operatőre M. Deák Kristóf (FOMO – Megosztod és uralkodsz, A pokol élővilága) volt, a látványért Törőcsik Ambrus (Engedj be!, Keménykalap és krumpliorr), a jelmezért Kasza Emese (Recirquel: IMA, My Land), a zenéért Keresztes Gábor (Petőfifjú, Illatszertár) felelt. A film mától nézhető a hazai mozikban a Filmsquad forgalmazásában. 

Kiemelt kép: Vilmányi Benett és Hartai Petra a Látom, amit látsz egyik jelenetében (Fotó: Port.hu)