Ma este Massener Werther című operájának keresztmetszetével folytatódik az OperaSzerda. A francia zeneszerző négyfelvonásos művének szövegkönyvét Édouard Blau, Paul Milliet és Georges Hartmann írták Gothe 1774-es levélregényéből, Az ifjú Werther szenvedéseiből. A mindössze hat hét alatt papírra vetett könyv egy ifjú költő életét meséli el, aki reménytelen szerelme miatt az öngyilkosság útját választva a halálba menekül.

Az önéletrajzi elemeket is tartalmazó cselekmény annyira újszerű volt a maga korában, hogy azonnal híressé tette az írót, sőt… a fiatal generációkra gyakorolt erős hatásának köszönhetően felütötte fejét az úgynevezett Werther-láz is: szárnyra kapott a Werther-divat (sárga nadrág, sárga mellény, kék kabát), a Werther-csésze, de még az Eau de Werther is. Goethe egyúttal az egyház és a polgárság kritikáját is magára vonta a regénnyel, mivel megjelenése után kisebb öngyilkossági hullám indult el Németország-szerte.

Massenet a zenei és a drámai nyelvet kiválóan ötvöző művében az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán a címszerepben fellép Haja Zsolt, partnerei Balga Gabriella (Charlotte), Szegedi Csaba (Albert) és Szemere Zita (Sophie) lesznek. Az est művészeti vezetője Lázár Katalin, zongorán közreműködik Hidegkuti Pálma, a műsorvezető pedig Mona Dániel lesz.

A közvetítés 20 órától lesz látható az Operaház Facebook oldalán.