2024. március 9. fontos dátum a magyar zene rajongóinak körében, hiszen közel nyolc év után ismét arénakoncertet ad a Quimby. Már 5 évvel ezelőtt, azután a bizonyos margitszigeti koncert után eldöntötték, hogy lesz még Class&Roll, kevesebb mint 170 nap múlva pedig az MVM DOME-ban, az Óbudai Danubia Zenekar kíséretében meg is valósul az egykori elképzelés.

Márciusban Balassa Krisztián vezényletével több dal nagyzenekari átiratban fog megszólalni, különleges pillanatokat szolgáltatva közönségüknek, aki pedig még nem Quimby rajongó készülhet arra, hogy kevesebb, mint fél éven belül azzá válik!

Az 1991-ben, Dunaújvárosban alakult bandát már a kilencvenes években népszerű zenekarként tartották számon, azóta pedig olyan szerzeményekkel kápráztattak el minket, amelyek egyáltalán nem múltak el olyan pontosan.

2024-ben a zenekar a Class& Roll idejére kiegészül a zenei átirataitokat készítő Ott Rezső zeneszerzővel, Vastag Gábor gitárossal és Tóth Sándor szaxofonossal. De természetesen a 17 lemeze együtt alkotó Kiss Tibor, Varga Livius, Balanyi Szilárd, Kárpáti Dódi, Mikuli Ferenc és Gerdesits Ferenc már önmagukban garanciát jelentenek arra, hogy ezen az estén az utolsó fényevő sem csak sötétet talál majd!

Kiemelt kép: A Quimby (Fotó: A Quimby Facebook oldala)