A Szépművészeti Múzeum 2022-ben újra színes programokkal várja a Múzeum+ rajongóit. A márciusi esti rendezvényen két kiállítás kerül a fókuszba: egyrészt a felújított Barokk szárny, amely a 17. századi európai képzőművészetet bemutató új állandó kiállítási egységének ad otthont, másrészt az Isteni csábítás – Erotika és szenvedély öt évszázad mitológiai ábrázolásain című időszaki tárlat.

A tárlatvezetések is újdonságot kínálnak, hiszen minden este körbejárhatunk egy olyan témát, amely fontos társadalmi kérdéseket feszeget: márciusban a túlfogyasztás kérdését vizsgálhatjuk meg  a 17. századi holland csendéleteken keresztül. A tárlatvezetések a fogyatékossággal élő látogatók számára is elérhetőek, a workshopon pedig újrahasznosított anyagokból alkothatnak a látogatók. Marina Eszter művészettörténész Égi szerelmek, földi vágyak című előadásából megtudhatjuk, hogyan jelenik meg a szerelem és a szexualitás a képzőművészetben. Az este jó hangulatáról a Fine Arts Jazz Group gondoskodik, a finom falatokról pedig a Fine Art Bistro.

Az esemény március 9-én 18 órakor kerül megrendezésre. A belépés 17 órától külön Múzeum+ jeggyel lehetséges. Díjtalan belépő nem igényelhető – kivéve a Baráti kör Mecénás tagokat, akik 2022-ben is ingyenesen vehetnek részt a Múzeum+ eseményeken. Pártoló tagok kedvezményesen vehetnek részt az eseményen. További részletek a programról ide kattintva elérhetőek.

Kiemelt kép: Március Múzem+ (Forrás: Facebook)