Tavaly szeptemberben derült ki, hogy a Duna TV-n látható magyar sorozat, a Csak színház és más semmi 2019-ben véget ért. A 2015-ben indult hazai produkció egy kitalált színház, a Komédiás Színház kulisszái mögé viszi be a nézőket, a tévézők pedig nem csak egy előadás próbafolyamatába leshetnek be, hanem a társulat, és a színészek mindennapjaiba is. A történet azonban idén befejeződik. A Csak színház és más semmi negyedik, és egyben utolsó szezonja március 2-án, szombaton 19:30-kor indul a Dunán.

Jó hír a rajongók számára, hogy az eddig megszokott hat helyett idén nyolc epizódot tűznek műsorra a sorozatból. Azonban nem csak ez lesz más a korábbiakhoz képest: a forgatás helyszínéül szolgáló Thália Színházban felújítási munkálatokat végeztek a nyár folyamán, ezért az íróknak kicsit át kellett alakítaniuk a sorozat történetét. Emiatt került bele a sztoriba az, hogy a Komédiás Színházat is felújítják, a társulatnak pedig új helyre kell költöznie.

Ember Márk és Mikecz Estilla a Csak színház és más semmi című sorozatban (fotó: Bara Szilvia)

A munka azonban nem áll le, a színészek egy új zenés előadás, a Napfényes hotel bemutatójára készülnek, melynek főszerepére Alexet, a népszerű popsztárt szerződtetik. A fiút a Vígszínház fiatal színművésze, az Oltári csajokból is ismert Ember Márk alakítja. Az utolsó évadra visszatér az egyik korábbi főszereplő, Mikecz Estilla is. Petra (Szávai Viktória), a teátrum dramaturgja regényt ír, melyben elbeszéli a Komédiás Színház titkos és kínos történetét. Alinda (Schell Judit) pedig elutazik Norvégiába egy filmforgatásra, így anyósa Cili (Bánsági Ildikó) beköltözik a lakásukba, és közben ő is elkezd próbálni az új zenés előadásban. Partnere fiatalkori szerelme lesz, akit Csernák János játszik.

Szávai Viktória és Szervét Tibor a Csak színház és más semmi című sorozatban (fotó: Bara Szilvia)

Szereplők: Szávai Viktória, Bánsági Ildikó, Szervét Tibor, Ember Márk, Mikecz Estilla, Klem Viktor, Réti Nóra, Mentes Júlia, Tóth Eszter, Márton András, Csernák János, Pálfi Kata és Udvarias Anna, Schell Judit, Csányi Sándor, Sipos Vera, Fesztbaum Béla, Hábermann Lívia, Jordán Adél, Kovács Lehel, Urbanovics Krisztina láthatják a nézők.
Alkotók: Goda Krisztina (kreatív producer), Divinyi Réka (vezető író), Divinyi Réka, Goda Krisztina, Kormos Anett (forgatókönyvírók), Miklauzic Bence (vezető rendező), Vecsernyés János (rendező),
Babos Tamás (vezető operatőr), Rumbold László, Mezei Áron, Kővári Szabolcs Olivér, Hack Júlia, Ördög Zsófia Eszter (vágók), Madarász Gábor (zeneszerző), Klimó Péter (díszlet-, jelmez- és látványtervező), Gergely Dorka (arculat és főcím), Helmeczy Dorottya (line producer), Kálomista Gábor (producer)
Premier: 2019. március 2., 19:30  (Duna Televízió)

Kiemelt kép: Csányi Sándor és Bánsági Ildikó (fotó: Bara Szilvia)