Március 7-én Fodor Tamás színész, rendező életére improvizál a Momentán Társulat: a Főhős című előadásban egy ismert személy életével, életéről játszanak, ezúttal a Stúdió K Színház alapítója lesz a meghívott vendégük, akit a középpontba állítva alkot a társulat egy impróuniverzumot, ahol az adott este története lesz mindannyiunk története.

A színházrajongóknak talán nem kell bemutatni Fodor Tamást, a legendás színházi alkotót, aki tavaly, nyolcvanadik születésnapjára független Kossuth-díjat kapott. A Momentán Társulattal kicsit másképp láthatunk rá a máig aktív színész-rendező életére: egy improvizációs előadás, a Főhős keretében Fodor Tamás élete új megvilágításba kerül. Eljátszott jelenetek, titkok, sosem hallott történetek derülhetnek ki. Vele, róla, neki, és persze a nézőknek, a nézők kérdései alapján.

Fodor Tamás jelenleg is aktív, dolgozik többek között az Örkény Színházban, az Átriumban, a Budapest Bábszínházban, valamint szinkronszínészként. Mindig fontos volt számára a színház, mint alkotóközeg közösségi jellege, amelyet most újszerűen tapasztalhat meg, hiszen az ő életéből, a nézők kérdései és a Momentán improvizált jelenetei alapján áll össze egy egyedi, egyszeri előadás. Az este során nincs előre megírt forgatókönyv. A Főhőssel beszélgetnek, és eljátsszák, megmutatják, felfedezik az életét. Vajon megfejthetik őt a nézőkkel közösen?

A Momentán Társulat több mint 20 éve improvizál, az itt és most aktualitásait, a közönség ötleteit használva arra, hogy egyszeri és megismételhetetlen előadás szülessen. Ehhez pedig nem kell más, mint figyelem, jelenlét, humor, kreativitás és a nézők hozzáadott gondolatai.

Kiemelt kép: Fodor Tamás a Macbeth próbáján az Örkény Színházban (Fotó: Horváth Judit)