November végén online tartották meg az Orlai Produkciós Iroda legújabb előadásának olvasópróbáját. A Hárman a padon című darab ugyanitt, az online térben debütál majd március 25-én, a Színház TV-n.

Benedek Miklós, Gálvölgyi János és Egri Márta alakításában egy csodálatos emberi történetet ismerhetnek meg a nézők: a „vasnemzedék” utolsó néhány élő képviselőjének nyugdíjas napjait, amelyből kibomlik az életszeretet, az egymásba kapaszkodás, az örök szövetséges-keresés szívmelengető, ezerszínű, derűs palettája. Ebből a megtalált biztonságból pedig új kalandvágy születik – így elhatározzák, hogy még egyszer, utoljára, belevágnak egy kalandba.

A darab olvasópróbáját november végén tartották, ezt követően vette kezdetét a próbaidőszak – februártól pedig már személyesen is találkozhattak a művészek, így ténylegesen is elkezdődhetett az elmélyült alkotómunka. Az előadást egyedülálló módon nem egyszerűen rögzítették, hanem új gondolati-érzelmi dimenziót hozzáadva a művészek játékához, kifejezetten a képernyőre adaptálták. A darabot Göttinger Pál rendezésében mutatják be.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Hárman a padon online olvasópróbájáról (fotó: Orlai Produkciós Iroda)